Bekijk onze funda logo reviews
Een duurzame toekomst

Verduurzaming

Waarom Woningverduurzaming een Slimme Investering Is

EEN DUURZAME TOEKOMST

Waarom Woningverduurzaming een Slimme Investering Is

Introductie Welkom bij onze nieuwste blog waarin we dieper ingaan op het toenemende belang van woningverduurzaming. Recente inzichten van De Nederlandsche Bank (DNB) tonen aan dat het voor de meeste Nederlandse huiseigenaren financieel haalbaar is om hun woning te upgraden naar een hoger energielabel, zoals energielabel B, inclusief de installatie van een moderne warmtepomp.

Het Voorstel van DNB DNB oppert dat, om de nationale klimaatdoelen te behalen, verduurzaming bij aankoop van woningen wellicht verplicht gesteld moet worden. Deze maatregel zou in fases geïmplementeerd kunnen worden, waardoor nieuwe eigenaren binnen een bepaalde periode na aankoop hun huis moeten upgraden. Dit beleid zou niet alleen helpen onze ecologische voetafdruk te verkleinen, maar ook het wooncomfort aanzienlijk verbeteren en op de lange termijn energiekosten verlagen.

Financiële Haalbaarheid Volgens het rapport zijn veel huiseigenaren in staat deze investeringen zelf te dragen, dankzij voldoende spaargeld of toegankelijke kredieten. Dit suggereert dat financiële barrières minder groot zijn dan eerder werd aangenomen, wat een stimulans kan zijn voor velen om de stap naar verduurzaming te zetten.

Leennormen Volgens de bank heeft sowieso 66% van de huiseigenaren voldoende spaargeld, terwijl 29% het benodigde bedrag zou kunnen lenen binnen de bestaande leennormen. Nog eens 3% kan het financieren door gebruik te maken van een energiebespaarlening van het Warmtefonds. „De beschikbaarheid van financiële middelen lijkt geen belangrijk obstakel meer te zijn”, constateert de bank.

Belang van Ondersteuning DNB benadrukt ook het belang van flexibiliteit en steun voor huiseigenaren tijdens deze transitie. Het is cruciaal dat er voldoende tijd en middelen beschikbaar zijn om de veranderingen door te voeren zonder huiseigenaren onder druk te zetten.

Bron: https://www.telegraaf.nl/financieel/1375503961/als-bevolking-niet-meewerkt-dan-verplicht-spaargeld-inzetten-om-woning-te-verduurzamen

 

Zoekopdracht nieuw aanbod

Als eerste op de hoogte zijn van ons aanbod? Schrijf je nu in

Vragen?

Kom in contact

Heb je vragen over ons aanbod of onze diensten? Neem dan telefonisch of per e-mail contact op met ons team. Of vul het contactformulier in, en dan nemen wij binnen 24 uur contact met jou op.

Op werkdagen geopend van 9.00 - 17.30

Zaterdag van 10.00 - 13.30

En natuurlijk op afspraak buiten kantoortijden

"*" geeft vereiste velden aan