Bekijk onze funda logo reviews
Wonen in...

De Binnenstad

Het centrum van Weesp is een charmante mix van historie en hedendaagse gemak. Authentieke grachtenpanden, sfeervolle pleinen en oude kerken bieden een nostalgische sfeer. Maar laat je niet misleiden; Weesp bruist! Trendy winkels, uitstekende eetgelegenheden en gezellige cafés vullen de straten. Geniet van de natuur aan de oevers van de Vecht of ontdek culturele schatten in de lokale musea. Weesp heeft het allemaal, en het wacht op jou om ontdekt te worden. Klik hier voor meer

Karakter de binnenstad

Het centrum van Weesp kenmerkt zich door zijn historische en pittoreske charme.

  • Historische monumenten
  • Terrassen en cafés
  • Goed bereikbaar

Waarom jij wil wonen in de binnenstad

  • De stad heeft een prachtig oud centrum met veel historische gebouwen
  • Weesp heeft een goede infrastructuur en een ruim aanbod aan voorzieningen
  • Gunstig gelegen ten opzichte van Amsterdam en het Gooi
  • De allure van een grote stad heeft, maar stiekem een knus klein stadje
35

Winkels

5

Scholen

21

Horeca zaken

Levendige

Markt

De Historische Charme van de Binnenstad van Weesp

Weesp, een schilderachtige vestingstad in de schaduw van Amsterdam, straalt een unieke mix van historische rijkdom en hedendaagse gezelligheid uit. De binnenstad, een trots bezit van ruim 200 rijksmonumenten, waaronder de imposante Grote of Sint Laurenskerk en het neoclassicistische stadhuis, vertelt het verhaal van Weesp’s glorieuze verleden. Met de vestingwerken als stille getuigen van haar strategische rol in de Hollandse Waterlinie, ademt elke straathoek geschiedenis​​.

Een Pittoreske Ontdekkingstocht

Weesp is een verademing voor liefhebbers van cultuur, historie en ontspanning. Of je nu door de eeuwenoude winkelstraat wandelt, de molens en historische houten huizen bewondert, of jezelf trakteert op een moment van rust in de eerste theetuin van Nederland, Weesp biedt een veelzijdige ervaring. De stad nodigt uit tot het maken van mooie fietstochten, het verkennen van de lokale bezienswaardigheden en het genieten van gezellige terrasjes langs het water​​.

Een Stad van Water en Groen

Als een echte waterstad biedt Weesp talloze mogelijkheden voor waterliefhebbers. Een tochtje met de Vuurlinie rondvaartboot is een uitgelezen kans om de stad vanaf het water te beleven. Daarnaast vormt Fort Uitermeer, gelegen op een eilandje in de Vecht, een fascinerend deel van de Oude en Nieuwe Hollandse Waterlinie, en is het een populaire bestemming voor een dagje uit​​​​.

Een Levendige Ontmoetingsplek: De Kom van Weesp

De Kom van Weesp, gelegen tussen de Zwaantjesbrug en de Sluisbrug, is het kloppend hart van de stad. Deze levendige ontmoetingsplek, waar veel straten van het centrum samenkomen, is ideaal om te genieten van het uitzicht op voorbijvarende bootjes of om even te ontspannen op een van de terrassen. Het is een plek die de dynamische en gastvrije geest van Weesp weerspiegelt​

Zoekopdracht nieuw aanbod

Als eerste op de hoogte zijn van ons aanbod? Schrijf je nu in

Vragen?

Kom in contact

Heb je vragen over ons aanbod of onze diensten? Neem dan telefonisch of per e-mail contact op met ons team. Of vul het contactformulier in, en dan nemen wij binnen 24 uur contact met jou op.

Op werkdagen geopend van 9.00 - 17.30

Zaterdag van 10.00 - 13.30

En natuurlijk op afspraak buiten kantoortijden

"*" geeft vereiste velden aan