Bekijk onze funda logo reviews
Een duurzame toekomst

Verduurzaming

In een tijdperk waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, onthult onze nieuwste blog de impact van ISDE-subsidies en energielabels op de woningwaarde.

Energiebewustzijn op de Woningmarkt: Een Nieuwe Norm in 2024

Het belang van duurzaamheid neemt toe in onze maatschappij, en dit reflecteert zich duidelijk op de woningmarkt. In 2024 worden huiseigenaren en bedrijven gestimuleerd door een verhoogd ISDE-budget om energie-efficiënte maatregelen te nemen. Maar wat betekent dit voor de waarde van uw woning?

De Toenemende Waarde van een Groen Energielabel

Een onderzoek uitgevoerd door Funda onthult dat het energielabel van een woning belangrijker is geworden voor potentiële kopers, met een significante stijging van belangstelling in een jaar tijd. Dit is niet verrassend, gezien de stijgende energiekosten en de groeiende bewustwording rond klimaatverandering.

Een Nieuw Energielabel: De Investering Waard?

Met de nieuwe subsidies in 2024 en de groeiende zorg voor energielabels, lijkt het logisch dat het investeren in energie-efficiëntie loont. Het verhaal van makelaar Elianne de Ruiter illustreert de dilemma’s waar verkopers mee kampen: is de investering van €300 voor een nieuw energielabel gerechtvaardigd? Het antwoord lijkt een overtuigend ‘ja’ te zijn, aangezien een beter energielabel niet alleen meer kijkers aantrekt, maar ook de waarde van het onroerend goed kan verhogen.

Energielabels en Koopbeslissingen

Het is duidelijk dat kopers zich steeds meer bewust zijn van energielabels. Objecten met een hoger energielabel worden gemiddeld vaker gevonden en dit zou kunnen resulteren in een hogere verkoopprijs. Bovendien, naarmate het bewustzijn toeneemt, zullen woningen met een lager energielabel mogelijk langer op de markt blijven of onderhevig zijn aan lagere biedingen, aangezien kopers rekening houden met de potentiële kosten voor het verbeteren van de energie-efficiëntie.

2024: Een Kans voor Verduurzaming

Met de nieuwe ISDE-regelingen is er een kans voor huiseigenaren en bedrijven om te investeren in duurzaamheid. Van biobased isolatiematerialen tot energiezuinige warmtepompen, de mogelijkheden zijn talrijk en financieel ondersteund. De overheid herkent ook de uitdagingen van monumentale panden en heeft de regelgeving dienovereenkomstig aangepast.

Praktijkvoorbeeld: Kerkstraat 31 in Weesp

In de praktijk zien we de impact van deze veranderingen. Wij hebben onlangs samengewerkt met de opdrachtgevers van Kerkstraat 31 in Weesp om hun monumentale woning te verduurzamen. Door de samenwerking met ons team hebben zij hun woning opgewaardeerd naar een hoger energielabel, wat resulteert in zowel een lagere energierekening als een verhoogde woningwaarde.

Conclusie: Een Duurzame Toekomst Is Nu

De woningmarkt is in beweging en energie-efficiëntie staat nu voorop. Met het stijgende belang van energielabels en de ondersteunende subsidies voor verduurzaming, is er geen betere tijd dan nu om actie te ondernemen. Als makelaar, verkoper of koper, de boodschap is duidelijk: duurzaamheid loont, niet alleen voor onze planeet, maar ook voor onze portemonnee.

Bronnen:
https://www.funda.nl/voormakelaars/artikel-makelaar/hoe-belangrijk-vinden-zoekers-een-energielabel/ 

 

Zoekopdracht nieuw aanbod

Als eerste op de hoogte zijn van ons aanbod? Schrijf je nu in

Vragen?

Kom in contact

Heb je vragen over ons aanbod of onze diensten? Neem dan telefonisch of per e-mail contact op met ons team. Of vul het contactformulier in, en dan nemen wij binnen 24 uur contact met jou op.

Op werkdagen geopend van 9.00 - 17.30

Zaterdag van 10.00 - 13.30

En natuurlijk op afspraak buiten kantoortijden

"*" geeft vereiste velden aan